Categorieën
Recepten

365 dagen proeven

De helft van mijn tuin is ingericht als eetbare tuin. Het idee is dat je daar 365 dagen per jaar wat uit kunt proeven, dus ik ga met inmaakrecepten experimenteren, maar ook met vroeg- en laatgroeiende planten die eetbare componenten hebben. Mijn buren hebben ook tuinen met eetbare planten, dus er vallen mooie aanvullende combinaties te maken.

Alle planten bevatten één of meer eetbare elementen:

Bloemen
Bloemknoppen
Zaden, noten
Bessen
Vruchten
Stelen
Wortels
Schors

Bloemen voor biodiversiteit

De andere helft van mijn tuin bestaat uit een pluktuin met uiteraard mijn favoriete dahlia’s. Deze vloeit langzaam over in een wildebloemenweide waar honderden planten bloeien en groeien en waar vele insecten nectar en stuifmeel zullen vinden.

Biologische traktatie

Ik streef naar werken met planten en producten van een duurzame of biologische oorsprong en kwaliteit. Want ik trakteer mijzelf en mijn menselijke en dierlijke bezoekers graag gifvrij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *